Toneelgroep Imperium

Toneelgroep Imperium

RESERVEREN n.b. In deze voorstelling komen lichtflitsen voor.

poster bedrog

Jerry en Robert zijn goede vrienden, maar Jerry gaat ook vreemd met Roberts vrouw Emma. Robert heeft op zijn beurt geheimen voor zijn echtgenote en zijn maatje.

 De voorstelling is een zinnenprikkelende reconstructie van bedriegen en bedrogen worden waarbij de grenzen van relaties vervagen en de rekbaarheid van vriendschappen op de proef gesteld wordt.

Betrayal/Bedrog werd gepubliceerd in 1978. Het stuk is sterk autobiografisch, Pinter maakte gebruik van de affaire die hij zelf had gehad met BBC presentatrice Joan Bakewell. Wat het stuk zo bijzonder maakt, is niet zozeer het verhaal van de affaire zelf, als wel de manier waarop het wordt verteld: achterstevoren. Voor liefhebbers van verbeelding, vervreemding en absurdisme en die graag kijken naar films van Stanley Kubrick, David Lynch of Christopher Nolan is deze voorstelling een must.

Harold Pinter (1930 – 2008) is een wereldberoemd schrijver. Hij schreef meerdere toneelstukken die als klassiekers worden beschouwd, waaronder
The Birthday Party, The Caretaker en Betrayal (Bedrog). Hij werd in 2005 bekroond met de Nobelprijs voor de literatuur. Pinters werk kenmerkt zich door scherpe, vervreemdende dialogen. Zijn karakters zijn vaak het slachtoffer van onzichtbare, hogere machten.

Regisseur Jan Joost Aten (1977) volgde een acteeropleiding in Amsterdam, en kwam na zijn afstuderen ook in de regie terecht. Inmiddels heeft hij verscheidene producties op zijn naam staan. Bedrog is zijn derde regie voor Toneelgroep Imperium.

Regie: Jan Joost Aten
Tekst: Harold Pinter
Spel: Laura Liefting, Alex-Jan Friso, Alwin Kloekhorst en Et Meijvogel
Speeldata: 20, 21, 27, 28 februari en 1*, 5, 6 en 7 maart 2015 (*matinee)
Aanvang: 20:30 uur, matinee 15:00 uur
Locatie: Imperium Theater, Oude Vest 33e, Leiden
Prijs: regulier: €12,- studenten/CJP: €10,-

Grafisch design: BWRKT

Bedrog -247

Bedrog -135 Bedrog -185

 

 

 

 

 

Bedrog -546

Bedrog -534 Bedrog -476 Bedrog -439

 

 

 

 

 

Bedrog -429 Bedrog -369 Bedrog -330 Bedrog -320

 

 

 

 

 

 

.