L / Making L

L / Making L

jublieumToneelvereniging Imperium bestaat vijftig jaar en vierde dat in december met een groots evenement: het toneelstuk “L”/ “Making L”. In deze jubileumproductie zet Imperium het theater volledig op z’n kop. Alles en iedereen wordt uit de kast gehaald om te laten zien wat de toneelvereniging in vijftig jaar bereikt heeft op het gebied van techniek, licht, geluid, decor, grime, spel en regie.

“L” / “Making L”

Passie voor toneel: dat is waar “L” / “Making L” om draait. Imperium is trots op wat zij in vijftig jaar met die passie bereikt heeft en wil dat graag aan het publiek laten zien. De voorstelling is een dubbelproductie van twee op zichzelf staande toneelstukken over toneel en alles wat daarbij komt kijken, zowel op het podium (L) als achter de schermen (Making L). Het is een bijzonder stuk dat speciaal voor dit jubileum is geschreven en waarbij alle leden van Imperium betrokken zijn. Met elkaar trakteren zij het publiek op een theatrale verrassing die alle zintuigen prikkelt en iedereen deelgenoot maakt van die bindende liefde voor toneel.

Regie

Ruud Wessels en Erik Siebel, schreven en regisseerden deze jubileumproductie. Wessels, in Leiden vooral bekend als dramadocent en als regisseur van de toneelgroep Liefhebbers (Beter dan sex, 2007) op het Visser ‘t Hooft Lyceum, heeft al vele stukken bewerkt, geschreven en geregisseerd. Voor Imperium regisseerde hij o.a. in 2006 Festen van Thomas Vinterberg.

Erik Siebel, ook geen onbekende in de Leidse toneelwereld, heeft als speler en regisseur veel voor Imperium gedaan. De meest recente stukken die hij daar regisseerde zijn Medea (2006) en Thanatorium Shakespeare (2007). Voor Medea ontving hij vorig jaar de Kees Visserprijs en Ans Alting publieksprijs

Uitvoering

“L” / “Making L” wordt opgevoerd in de weekenden van vrijdag 7 tot en met zondag 30 december in het Imperiumtheater. De voorstellingen beginnen op vrijdag om 19.00 en op zaterdag en zondag om 18.00. Alle voorstellingen hebben een pauze tussen beide stukken, waarbij de gasten op zaterdag en zondag een diner krijgen aangeboden.

Regie: Ruud Wessels en Erik Siebel
Spel: Alle leden van toneelgroep Imperium
Speeldata: 7, 8, 9, 14, 15, 16, 21, 22, 23, 28, 29 en 30 december 2007