Monoloog van een Paard, Seks & Eten

Monoloog van een Paard, Seks & Eten

paardGoeie sex heeft geen romantiek nodig. Je kunt het er aan toevoegen.

In maart voert toneelgroep Imperium twee stukken op van Esther Gerritsen. Monoloog van een paard in combinatie met de dialoog Seks & eten van dezelfde schrijfster. Bindende factor van deze stukken is de vraag hoe lief te hebben.

Voorspel

Stel je eens voor hè. Dat lichaam van jou, is niet jouw lichaam. Deze tijd is niet jouw tijd. Je zult maar op zoek zijn naar de ultieme schoonheid, onaantastbare schoonheid, onvergetelijke schoonheid, schoonheid die maar door één iemand wordt gezien…- Ja dat klinkt misschien raar, maar ik ben helemaal niet graag onder paarden. Ik sta tien keer liever in de kroeg dan dat ik in de wei sta.

Naspel

Is seks een voorwaarde voor een relatie? Is een relatie inherent aan seks? Maar ook: Welke zintuigen wil je het eerst bevredigd hebben? Is naakt vlees lekkerder als je het lang laat liggen? Houdt u van zwijn? En van zwijnerij? – Goeie sex heeft geen romantiek nodig. Je kunt het er aan toevoegen. Kan. Wordt gedaan. Maar het is niet nodig. Goeie sex kun je niet verpesten.

Esther Gerritsen

Schrijfster Esther Gerritsen is gefascineerd door het menselijk brein en gedrag. Haar toneelstukken en boeken draaien om datgene wat zich in een hoofd afspeelt. Gerritsen geldt als een van de grootste literaire talenten van Nederland. Ze heeft vele toneelstukken geschreven en schreef onder andere voor Het Syndicaat, Toneelgroep Amsterdam en Kees&Co. Ze oogstte veel succes met haar toneelteksten en won onder meer in 2001 de Nederlands-Duitse Jeugdtheaterprijs in Duisburg en ook ontving zij het Charlotte Köhler stipendium. Inmiddels heeft ze de dramateksten verruild voor proza en schrijft ze romans waaronder Normale dagen, dat in 2006 werd geselecteerd voor de longlist van de Libris Literatuurprijs.

Arne Sybren Postma

De regie is in handen van Arne Sybren Postma, professioneel regisseur, trainingsacteur en artistiek leider van Stichting Schijn Bedreigt. Postma heeft een ruime regie ervaring bij verschillende verenigingen en stichtingen voor amateurtheater. In Leiden werkte hij als gastdocent bij Theater- en Filmwetenschap aan de universiteit en regisseerde hij voor orkest- en theatergroep Oberon onder meer Midzomernachtsdroom en de Storm. In 2007 werd zijn voorstelling Brandkoorts van Vrij Theater geselecteerd voor de landelijke Theater4Daagse.

Interview met Arne Sybren Postma: Zijn passie met de spelers delen

Regie: Arne Sybren Postma
Spelers: Theo Flach, Daphne van Rooyen, Laurike in ’t Veld
Speeldata: 14, 15, 20, 21, 22, 27, 28 en 29 maart