Bash

Bash

bash2Hoe banaal kan geweld zijn? In Bash kom je daar achter als vier doodgewone mensen hun ontluisterende verhaal vertellen. Langzaam leer je hen beter kennen en krijg je meer zicht op de duistere kant van hun bestaan. Voor Imperium heeft regisseur Jules Noyons dit stuk samen met de cast prachtig bewerkt in een Nederlandse versie.

Bash bestaat uit drie vertellingen waarin je kennis maakt met vier personen. In de eerste monoloog Adikia is de 28-jarige M. aan het woord. Zij had op jonge leeftijd een relatie met een oudere man en vertelt nu haar verhaal. Vervolgens dist vertegenwoordiger Peter zijn belevenissen op aan een onbekende gast in zijn hotelkamer in de monoloog Ifigeneia In Voorhout. In de laatste vertelling Als De Uitverkorenen Zich Roeren doen de geslaagde, gelukkige en innig verliefde feestgangers, Merel en Stijn, verslag van het daverende feest dat zij hebben meegemaakt.

Het Engelse woord ‘bash’ staat voor: dreun, knal, maar ook voor: feest, fuif, party en: poging “let’s give it a……” In het stuk spelen ze alle drie een rol.

In 1999 ging Bash, A Gaggle Of Saints (later kreeg het de ondertitel Latterday-Plays) in New York in première. Inmiddels is het stuk in verschillende theaters in Amerika en Europa opgevoerd, onder meer met Calista Flockhart in de hoofdrol. De internationale pers liet zich lovend uit over de ontluisterende werkelijkheid die in Bash gepresenteerd wordt.

Artikel over Neil LaBute: Een stem voor de pijn

Regie: Jules Noyons
Spel: Wietske Bergen, Sofieke de Kater, Laurens Mingelen
Speeldata: 6, 7, 12, 13, 14, 19, 20 en 21 oktober 2006