Meld je aan: Leids Dialogenfestival!

Meld je aan: Leids Dialogenfestival!

GEZOCHT                            DEELNEMERS VOOR DIALOGENFESTIVAL

Op 7 en 8 september 2018 zullen de voorrondes voor het achtste Dialogenfestival worden gehouden. Amateurspelers en regisseurs zullen elkaar dan uitdagen via korte scènes en zo laten zien wat ze in huis hebben.

Het is vanaf nu mogelijk je op te geven voor deze voorrondes. De finale (mocht je hiervoor worden geselecteerd) is op 15 september.  Deelnemers kunnen meedoen met dialogen uit bekende toneelklassiekers, films, maar ook eigen geschreven teksten zijn van harte welkom. Kortom alles mag!
De enige eisen die we stellen aan de dialoog zijn:

  • 2 deelnemers
  • Maximale duur van je scène is 20 minuten
  • Je bent zelf verantwoordelijk als duo voor eventuele opvoeringsrechten
  • Wensen t.a.v. podiumbeeld/decor moeten uiterlijk twee weken voor de voorrondes worden doorgegeven.

De dialogen zullen worden beoordeeld door een vakjury en door het publiek. Het publiek zal elke avond een dialoog kiezen die doorgaat naar de finale op 15 september.  De vakjury zal hier nog twee finalisten aan toevoegen. Dit kan er van iedere avond een zijn, maar het kan ook zijn dat de vakjury twee teams uitkiest die op dezelfde avond aan de voorronde meededen.

De vakjury zal daarnaast op elke voorrondeavond alle dialogen voorzien van feedback en eventuele tips voor verbetering.

Op de finaleavond van 15 september 2018 worden de vier uitgekozen dialogen opnieuw uitgevoerd en worden na afloop een publieksprijs en een prijs van de vakjury voor de beste dialoog uitgereikt. Tevens wordt de beste acteur of actrice van het festival gekozen.

Wil je meedoen aan dit vast ook weer prachtige dialogenfestival, meldt je dan aan via: dialogenfestival@gmail.com.

Wees er snel bij, want er kunnen slechts tien koppels meedoen!

Twee weken voor het festival organiseren we een avond waarop je kennis kunt maken met het Imperiumtheater, de technicus van dienst en de organisatie.

Data: 7 en 8 september (voorrondes) en 15 september (finale)

Aanvang: 20 uur ’s avonds

Plaats: Imperiumtheater, Oude Vest 33 E, Leiden

Hopelijk tot ziens op het theaterfestival!