Auditiedata Pinokkio- 27 en 29 augustus

Auditiedata Pinokkio- 27 en 29 augustus

Voor de decemberproductie 2018 van Imperium gaan we onder leiding van Jan Joost Aten aan de slag met Pinokkio, een voorstelling voor het gezin met kinderen vanaf een jaar of 8. Weten of het wat voor je is? Jan Joost zegt er zelf het volgende over:

Als je bij Pinokkio denkt aan de gelijknamige Disney-film, zet dat dan snel uit je hoofd: we gaan werken met een tekst van Ko van den Bosch, vermaard schrijver, auteur en regisseur die bekend staat om zijn rauwe en poëtische teksten. Die stijl heeft hij ook in dit verhaal doorgevoerd. Niet voor niets is de ondertitel van zijn stuk ‘Ongeschaafd’. Van den Bosch liet het verhaal over de houten pop die ‘leert’ om jongetje te worden intact, maar verlegde de insteek van het sprookje. Waar de oorspronkelijke auteur, Carlo Collodi, Pinokkio een jongen liet worden door lessen te leren en braaf te zijn, moedigt Ko van den Bosch ons juist aan om te experimenteren, fouten te maken en onze fantasie te gebruiken. Die instelling spreekt me erg aan.

De voorstelling die ik voor me zie wordt dan ook geen gepolijst sprookje, maar een spektakel vol met wanorde, experiment en fantasie. We worden daarin alvast ondersteund door muzikanten van Di Krenitse, een Klezmer-gezelschap dat met deze Joodse muziek de voorstelling live zal voorzien van een prachtige, dwarrelende, spannende ondertoon.

Ik ben op zoek naar 10 – 12 acteurs van alle geslachten en leeftijden, die het experiment niet schuwen, het leuk vinden om hun lijf te gebruiken, willen zingen (vals mag ook) en met elkaar op avontuur willen gaan.

De audities

De audities zijn op maandag 27 augustus en woensdag 29 augustus, aanvang 20u, in Imperium. Je wordt uitdrukkelijk verzocht om op beide avonden aanwezig te zijn.

Qua voorbereiding vragen we je het volgende:

– Leer uit de rollen dokter Raaf, dokter Uil, dokter Krekel, en Pinokkio. ( de tekst kun je opvragen bij Laurens)

– Print de scène uit en neem deze mee naar de auditie, we gaan ook met de andere rollen uit de scène werken.

– Denk na over je lievelingsdier / een dier dat je graag zou willen spelen, en neem een attribuut mee naar de auditie waarmee je dit dier kunt uitbeelden. Bij het uitbeelden vragen we je het dier uit te beelden met je lijf in combinatie met het attribuut.

 

Tijdens de audities zullen we ook oefenen met zingen onder leiding van Bart in’t Veld, die de muziek voor deze voorstelling selecteert en met de cast zal werken aan zang tijdens het repetitieproces. Wees gerust: Bart is een aardige man, en we vragen je níet om de sterren van de hemel te zingen!

De repetities

De repetities starten meteen in de week na de audities. Vaste dagen zijn in principe dinsdag en donderdag maar dat gaan we t.z.t. in detail afspreken. Naast twee keer per week repeteren, plannen we ook twee repetitieweekenden in.

De voorstellingen

Voorlopig speelschema:

 

Vrijdag 7 december: première

Zaterdag 8 december: voorstelling

Vrijdag 14 december: voorstelling

Zaterdag 15 december: voorstelling

Zondag 16 december: voorstelling (matinee)

Vrijdag 21 december: voorstelling

Zaterdag 22 december: voorstelling

Zondag 23 december: voorstelling (matinee) (onder voorbehoud)

Maandag 24 december: laatste voorstelling

Aanmelden audities

Wil je meedoen met deze nu al legendarische productie, meld je dan aan door me een mailtje te sturen: laurens@imperiumtheater.nl. Als je vragen hebt over de productie kan je me ook altijd bellen: 0643993188.

We hopen jullie in groten getale te zien op de audities!