Vrede

Vrede

Persfoto_VredeVrede is een schrijnend hilarische voorstelling over de absurde uren na een overlijden. We zien een dode in zijn huiskamer op bed liggen. Zijn levensvriend, Awram, heeft hem gewassen en gekleed en hem klaar gemaakt voor zijn laatste reis. Zijn zus, Vera, is samen met haar man, Broes, gekomen om zijn begrafenis te regelen. Zijn ex, Ster, komt aanwaaien voor een laatste afscheid.

Het viertal levenden gaat op zoek naar de verloren essentie van de dode. Maar zij zijn als water en vuur, als aarde en lucht. Zij kunnen elkaar niet helpen. Zij zijn niet in staat om elkaar te begrijpen of iets te gunnen omdat hun persoonlijke corset daar geen ruimte toe biedt. Eigenlijk kunnen zij elkaar alleen maar bestrijden. Het is een bitterzoet gevecht om rust, waarbij de dode alle ruimte neemt om een raadsel te blijven…

Foto impressie

Regie: Pierre Cortenraad
Tekst: Rob de Graaf
Spelers: Manita van den Berg, Martijn Romijn, André Snijder, Thomas Westerhout en Rik Bos
Speeldata: 10, 11, 16, 17, 18, 23, 24 en 25 mei 2013
Aanvang: 20:30 uur
Entree: Regulier: EUR 10 – Studenten: EUR 8