The 39 steps, een spionnenkomedie

The 39 steps, een spionnenkomedie

RESERVEER

The 39 Steps

Een knettergekke spionnenkomedie voor het héle gezin (8+)

 In 1915 is The 39 Steps de populairste uitgave van een reeks spionage­romans van John Buchan rondom held-tegen-wil-en-dank Richard Hannay. In 1935 verfilmt Alfred Hitchcock de roman. In 2005 opent The 39 Steps op de planken van West End en Broadway in de vorm van een theaterkomedie waarin de film van Hitchcock wordt geparodieerd door toneelschrijver Patrick Barlow. In 2018 brengt Vrij Theater zijn eigen vertolking van díe theaterversie van díe film van dát boek én voor de hele familie. In 2019 speelt de voorstelling wegens succes in Leiden.

Richard Hannay ontmoet in het theater een Duitse spionne met een levensgevaarlijk geheim. Voor hij het weet moet hij zelf op de vlucht. Beleef spannende achtervolgingen, bloedstollende ontsnappingen, stomende treinen, ronkende vliegtuigen, woeste liefdes en de grappigste avond van het jaar!

Regie: Ric Berretty, de maker van Moord in de Kerststal (2013)
Spel:  Barry Grove, Sebastiaan van Beek, Janie Ammeraal, Noreen Broeren, Ronald Buitenhek en Ilse Groenewegen
Informatie: ric.berretty@gmail.com
Speeldata: 4,5,6* januari 2019
Aanvang: 19.30 uur, matinee* 14.30 uur
Locatie: Imperium Theater, Oude Vest 33e, Leiden
Prijs: €12,50